01625 875588 support@swiftorg.co.uk

Home sweet home…

The comfort and convenience of having your loved ones just a few steps away is priceless. 

Just far enough for your family member to keep hold of their independence, but close enough to ensure that the occasional serving of dinner or pudding arrives at their door still piping hot.

This luxurious, studio-style annexe in the quaint Surrey village of Charlwood, is the permanent home to a retired reverend and his two loyal greyhounds.

 

Project Overview

Size: 7.15m x 5.8 m
Cost: £87,740 incl. VAT*

Use: Living annexe
Location: Surrey

Doors & windows: Bifold & sliding doors
Walls, floor & ceiling: BBA certified, engineer-approved SIP structure.
Decking: Wraparound stepped design

*Estimated current Cost – subject to change

living annexe in garden

As with all of our buildings, reverend Michael’s living annexe has been designed and built with his specific needs in mind.  Two large sliding doors look out across the family garden and house beyond.  His cleverly designed front entrance opens out on to a covered canopy space, which is also home to the outdoor storeroom (the perfect place to store muddy wellies after walking the dogs!).

The deck extends slightly to the front and wraps around the building, providing a walkway to the rear deck.

Three bifold doors take you out to the rear deck and Michael’s favourite view – the idyllic field where the horses live. The perfect place for al fresco dining, and naps in the sun (when weather permits!).

The strategically placed doors and windows throughout allow for great views and lighting, the perfect environment for Michael to set up his easel and paint.

Kitchenette in living annexe
living annexe in garden
interior of living annexe with chair

With underfloor heating and outdoor sensor lighting, Michaels home at the bottom of the garden is comfortable, warm, inviting, and safe.  The happiness he feels being able to stay where he wants to be without compromises is the best feedback of all!

The Room was designed with my retirement needs in mind and has proved to be the perfect solution.

“My Swift Garden Room has been my permanent home for the past 2.5 years – through two winters and three summers. The Room was designed with my retirement needs in mind and has proved to be the perfect solution.

The G Room was built in just 4 weeks, with me and my two greyhounds installed in six. Builders Lee and Steve were amazing. Martin Lawson was the classic ‘can-do’ overseer and the Office staff was wonderfully friendly, efficient, and supportive in every aspect of the project. We have remained close friends!”

– MT, Charlwood

garden annexe interior

 

Key bespoke features…

 

  • Designed to client’s specific requirements
  • Includes a bespoke kitchenette
  • En-suite with underfloor heating and large store cupboard
  • Through design to allow the view to be enjoyed
  • Outdoor sensor lighting and storage
  • Decking area with bespoke covered canopy space
client with horse
Annexe floorplan

Let’s build something together!

We only use the very best materials and installers to ensure that your garden room is a solid, efficient and durable feature. You will also receive a 10-year insurance backed structural warranty as part of our service. Give us a call, or send an email using the details below, or we can call you. Just complete this brief form and we’ll phone you at your specified time.

T: 01625 875588
E: support@swiftorg.co.uk

    GDPR Consent

    NEXT STEP